Cappuccino

Cappuccino – wat is het?

Cappuccino is een koffiedrank die voor éénderde uit espresso bestaat, voor éénderde uit melk bestaat en voor éénderde uit melkschuim bestaat.

Wat is een cappuccino? (bron: doppio-espresso.nl)
Wat is een cappuccino? (bron: doppio-espresso.nl)

Geschiedenis

De cappuccino is oorspronkelijk afkomstig uit Wenen. Toen tijdens de oorlog tegen de Turken de vijandige belegeraars werden weggedreven, vonden de Weense en andere Europese legers zakken met bijzondere bittere koffie. Hier werd melk, honing en room aan toegevoegd. De cappuccino die wij kennen heden ten dage is de Italiaanse cappuccino. De Italiaanse cappuccino stamt af van het Oostenrijkse Kapuziner Kaffee welke in de omgeving van Wenen werd gemaakt.

Naamgeving

De naam cappuccino stamt af van datgeen dat de Oostenrijkse monniken droegen. Deze monniken heetten Kapucijnen en ze droegen een donker habijt. De kleur van de cappuccino (Kapuziner Kaffee) leek op de kleur van de gedragen habijten. Een ander verhaal stelt dat de naam uit dankbaarheid gegeven werd genoemd werd aan de Kapucijnen, welke een belangrijke rol speelden in de oorlog tegen de Turkse moslims.

Italianen en Oostenrijkers drinken cappuccino vaak bij het ontbijt. Vaak doen ze dit in combinatie met een zoete croissant.

Geen reacties
Show Buttons
Hide Buttons