Koffie reinigingstabletten – waar moet ik op letten?

Koffie reinigingstabletten

Wellicht kent u het concept al, misschien ook niet. Het reinigen en schoonmaken van uw koffiezetapparaat is met de komst van deze uitvinding een stuk gemakkelijker geworden. Misschien is het wel afgekeken van de vaatwasser, maar veel consumenten zijn maar wat blij met de komst van koffie reinigingstabletten. We leggen op deze pagina graag voor je uit wat het is, wat je ermee kunt doen en waar je op moet letten.

koffie reinigingstabletten
Een reinigingsoplossing in de praktijk voor een espresso-apparaat

Wat zijn koffie reinigingstabletten?

De naam zegt het natuurlijk al; het zijn tabletten waarmee je je koffiezetapparaat kunt schoonmaken en reinigen. Vroeger was het wellicht nog niet zo bekend, maar op internet zijn er tal van koffie reinigingsmiddelen verkrijgbaar.  Veel fabrikanten hebben hun eigen koffie reinigingstabletten, maar er zijn ook universele (vaak iets goedkopere varianten) verkrijgbaar die bij veel verschillende merken en type koffiezetapparaten te gebruiken zijn.

Een regelmatige reiniging van uw apparaat is bedoeld voor twee zaken:

  1. Het vet dat de koffie en de bonen afgeven.
  2. De kalk die het water in de machine achterlaat.

Hoe gebruik ik koffie reinigingstabletten

Veel moderne apparaten bevatten een reiniging- of spoelfunctie om met dit soort problemen om te gaan. Veel apparaten geven vanzelf aan dat ze gereinigd moeten worden (kantoorpersoneel kan hier wellicht over mee praten). Volg dan de aanwijzingen die in de handleiding van uw koffiezetapparaat vermeld zijn.  Wat veel mensen niet weten, is dat de koffie reinigingstabletten ook te gebruiken zijn bij andere apparaten. Bevat uw apparaat bijvoorbeeld een reservoir voor gemalen koffie? Plaats dan hier een tablet in en plaats een kopje onder uw apparaat. Diverse reinigingsinstructies zijn te vinden via internet.

koffie reinigingstabletten
Links het scenario dat u kunt voorkomen door het regelmatig schoonmaken van uw apparaat (rechts) (Afbeelding gevonden via Marktplaats)

Koffie reinigingstabletten – waar moet ik op letten

  • Wat veel gebruikt wordt, zijn alternatieven voor reinigingstabletten. Vaak betreft het dan huis-tuin-en-keuken oplossingen, zoals verdund azijn. We raden af om dit te gebruiken, omdat dit uw koffiezetapparaat kan beschadigen.
  • Verder geven we je graag mee dat, als je koffie reinigingstabletten gebruikt, dit verkalking niet verhelpt. We adviseren in dat geval het gebruik van antikalk tabletten.
  • Als u nog vragen heeft, stuurt dan gerust eens een mailtje of neem eens contact met ons op. Vinden we leuk en als we het antwoord weten, helpen we je natuurlijk graag!
Geen reacties
Show Buttons
Hide Buttons