Koffievlekken verwijderen

Koffievlekken verwijderen: tips en tricks

U heeft visite over de vloer, en plots gaat er een kopje koffie over uw dure tapijt. U heeft ’s ochtends haast en voor u het weet stoot u uw mok koffie die u mee wilde nemen in de auto van het aanrecht af. Heeft u koffievlekken die u wilt schoonmaken? Hieronder volgen een aantal tips en tricks om koffievlekken verwijderen mogelijk te maken.

Koffievlekken
Koffievlekken, altijd vervelend (bron: voorplussers.nl)

Pak koffievlekken tijdig aan – tips als u er op tijd bij bent:

Hoe langer u de vlekken laat zitten, hoe lastiger het wordt om de vlekken schoon te krijgen. Geef de koffie geen kans om zich in uw tapijt, kleding of oppervlak te nestelen, maar probeer zo snel mogelijk actie te ondernemen!

Koffievlekken verwijderen uit tapijt

Als er koffievlekken in uw tapijt zitten, pak het dan direct aan met water. Neem een (witte) handdoek, maak deze nat, wring hem uit en plaats hem op de vlek. Verwijder de handdoek als deze verzadigd is en vervang hem door een nieuwe. Ga door tot de vlek niet meer afgeeft.

Koffievlekken verwijderen uit kleding

Voor kleding geldt hetzelfde als u er op tijd bij bent. Pak de vlek tijdig aan! Neem een emmer en doe hier wat wasmiddel in met (lauw)warm water. Laat het kledingstuk er ongeveer een kwartier in weken en neem het vervolgens uit de emmer. Het water en het wasmiddel maken de koffievlek week, waardoor deze oplost. 

Hardnekkige koffievlekken; tips als u er helaas niet op tijd bij bent:

Het zou kunnen dat u vlekken over het hoofd ziet of ze niet direct aanpakt. Dan is er een andere aanpak nodig!

Hardnekkige koffievlekken verwijderen uit tapijt

Wat het meest wordt aangeraden is het middel glycerine. Glycerine lijkt op alcohol, maar is sterker. Glycerine breekt de bruine kleurstoffen af in de koffie, dus wrijf hier de vlek mee in. Vervolgens kan de vlek behandeld worden met ammoniak dat in water is opgelost. Ook zijn er speciale vlekkensprays voor het verwijderen van koffievlekken. Deze vlekkensprays voor het verwijderen van koffie dienen volgens de voorschriften gebruikt te worden.

Koffievlekken verwijderen uit tapijt: tips en tricks
Koffievlekken verwijderen uit tapijt (bron: vivakoffie.nl)

Hardnekkige koffievlekken verwijderen uit kleding

 

Voor kleding los je glycerine op in water met wat wasmiddel en volgt dezelfde procedure als beschreven bij kleding. Laat de kleding echter wat langer weken. Hierna kun je het kledingstuk volgens wasvoorschriften wassen.

Heb je zelf nog tips voor het verwijderen van koffievlekken? Stuur ze ons via de contactpagina!

Geen reacties
Show Buttons
Hide Buttons