Ontkalken

Ontkalken

Koffiezetapparaat ontkalken, hoe doe je dat? Wanneer je tegenwoordig de supermarkt binnen loopt kijk jij je ogen uit. Tegenwoordig zijn er heel veel schoonmaakmiddelen voor koffieapparaten te vinden. Op de achterkant van het product staat meestal alles haarfijn omschreven. Beschrijvingen die je haast niet fout kunt doen.

Op de achterkant staat meestal haarfijn uitgelegd hoeveel water er met een bepaalde hoeveelheid ontkalkingsmiddel moet worden samengevoegd. Vervolgens wordt de koffieapparaat ingeschakeld en wanneer het vloeibare mengsel in aanraking komt met water, dan pas is de koffiezetapparaat ontkalkt.

Wanneer dit is gebeurd moet de koffiezetapparaat met schoon water meerdere keren gespoeld worden zodat er geen chemische resten meer in het apparaat zitten. Het zou jammer zijn als er chemische resten in je koffie zitten. Sommige ontkalkingsmiddelen bevatten een kleur indicator.  Vervolgens spul je de koffieapparaat goed door totdat je geen kleurschimmel meer ziet. Pas dan kan de koffieapparaat weer in gebruik genomen worden.

Koffiezetapparaat ontkalken
Bron: www.koffiebasis.nl

Geen reacties
Show Buttons
Hide Buttons