Koffie lekkernijen

Gebak & koekjes voor bij de koffie

We drinken allemaal wel eens koffie, sommigen elke dag, anderen 1 keer in de week tijdens bezoek. Maar alleen koffie drinken is ook alleen maar saai. Bij de koffie hoort natuurlijk ook gebak of koekjes! Wat is nou het lekkerste gebak bij de koffie of de lekkerste koekjes bij de koffie? Af en toe een extra bij de koffie is ook heerlijk!

 

Gebak

Er is zoveel gebak wat je bij de koffie zou kunnen eten. Denk bijvoorbeeld aan de ouderwetse appeltaart. Een net warme appeltaart uit de oven met een toefje slagroom. Wat ook heel toepasselijk is zijn de espresso roomsoezen. Het is wel een beetje dubbelop maar wel heel lekker. Bananentaart met dulce de leche. Niet veel mensen eten bananen taart maar het is toch heerlijk om dit eens in de zoveel tijd te eten. Niet alleen bij de koffie ­čśë. Wat op het moment ook heel populair is zijn de cheesecakes. Ze komen in alle soorten, vormen en smaken. Je kan ze lekker fris maken met citroen of je maakt een smeu├»ge paas cheesecake.

Koekjes

We beginnen natuurlijk bij het lekkerste van alles. De appel crumble koekjes! Met slechts 5 ingredi├źnten kunnen ze zo de oven in. Snel en makkelijk gemaakt. Sinterklaas is weer in het land en dat betekend speculaas koekjes en pepernoten. Overal te vinden in de winkels en gemakkelijk zelf te maken. Ook heerlijk om in de koffie (of thee) te dippen. Dan het koekje waar iedereen wel van houdt, de chocolate chip cookies! Ook kan je deze overal in de winkel kopen maar om ze zelf te maken is dat natuurlijk veel leuker.

Over de auteur

Show Buttons
Hide Buttons