Koffie

Welke koffiemachine/pot past bij mij?

Iedereen drinkt wel eens koffie en sommigen drinken het te vaak. Bij bijna iedereen in huis staat er wel een koffiezetapparaat of machine. Soms heel luxe en uitgebreid en soms heel ouderwets. Kunnen wij Nederlanders zonder koffie? Nou dat denk ik eigenlijk niet…

Dan is de vraag, als je er eentje aan zou willen schaffen omdat we toch niet zonder kunnen, welke kiezen we dan? Een grote, een kleine, luxe of juist heel simpel? Lees verder om te ontdekken welk koffie apparaat/machine het beste bij jou past!

 

Lekker duur of budget?

Ben je opzoek naar een luxe en duur koffiezet apparaat of juist voor iets goedkopers dat in je budget past. Koffie apparaten/machines heb je in alle soorten en maten in allerlei merken.

Als je opzoek bent naar een luxe koffiemachine neem dan eens een kijkje naar de luxe volautomaat voor gebruik met bonen en melkreservoir – Siemens EQ9 + S500 TI955209RW. Met deze koffie machine kan je heel de dag een barrista uithangen. Hij heeft meerder standen, je kan alles zelf instellen op de manier dat jezelf wil.

Wil je toch iets goedkopers maar wel lekker vers? Dan is de Philips Grind & Brew HD7769-00 de beste keuze. Je kan nog steeds koffie zetten met een koffiepot, er worden verse bonen gemalen en het heeft een ingebouwd waterreservoir. Dit koffiezetapparaat gaat niet hoger dan €150,-. Een prima prijs voor de lekkere verse koffie die je er voor terug krijgt.

Ga voor ouderwets!

Veel mensen kiezen er toch voor om in de ochtend een lekker zelfgemaakt kopje koffie te maken en er dan volop van te genieten. Deze koffiepotten/molens zijn nog steeds te koop!

Neem eens een kijkje bij de HEMA. Zij hebben verschillende soorten ouderwetse koffiepotten. Ze hebben onder anderen een cafetiére. Hiermee druk je de koffie met een drukfilter naar beneden zodat er koffie ontstaat. Je kan hiermee 6 kopjes zetten.

Ook worden er nog steeds Drippers verkocht. Hierbij zet je een koffiefilter met gemalen koffie op een koffiepot en laat je daar kokend water door stromen. Hier zou je koffie voor 2 tot 4 personen mee kunnen maken.

Om het nog lekkerder te maken kun je ook je bonen zelf malen met een koffiebonenmaler. Deze zijn meerder winkels te koop en ook niet heel erg prijzig. Zo kun je op de ouderwetse manier toch verse lekkere koffie zetten!

 

Over de auteur

Show Buttons
Hide Buttons