Koffie

Alternatieven voor koffie

Koffielikeuren - irish coffee - koffie en whiskey

Wat zou de wereld toch zonder koffie zijn? Het houdt ons wakker en alert. We komen er ons bed voor uit. Het wordt tijdens het ontbijt, lunch en na het avondeten gedronken. Er is dus geen wereld voor te stellen zonder koffie. Sommigen vinden het iets minder lekker maar sommigen leven ervoor. Door de jaren heen zijn er zoveel soorten koffies en combinaties met koffies bedacht. Eigenlijk teveel om op te noemen. Teveel koffie kan alleen niet zo goed zijn voor je lichaam… Daarom zijn er ook alternatieven waar iedereen de dag mee door komt.

 

Gezond alternatief

  • Bamboe koffie

Bamboe koffie is een soort oplos koffie die hetzelfde smaakt als normale koffie. In bamboe koffie zitten niet de stofjes waardoor je een boost zou moeten krijgen. Deze koffie is goed om in de avond te drinken aangezien je geen energie boost krijgt waardoor je niet meer kan slapen.

  • Cichoreikoffie

Deze koffie is gemaakt van de wortel van een plant. Deze koffie is redelijk gezond omdat het ook vaak als medisch middel gezien wordt tegen mensen diabetes type 2. Ook is het heel erg goed voor de lever.

  • Granenkoffie

Het is koffie van gebrande granen, door de branding krijgen de granen ongeveer dezelfde smaak als de koffiebonen. Deze koffie is qua smaak zeker een goede vervanger voor koffie.

  • Thee

Thee is zeker een goede koffie vervanger. Er zijn zoveel soorten thee dat je uiteindelijk niet meer kan kiezen. In thee zitten geen calorieën waardoor het ook nog eens gezond is om thee te drinken.

  • Chocoladedrank

De bekende chocolade melk. In de winter wordt het veel gedronken maar ook op van die fijne zomer avonden. Dus waarom zou dat ook niet in de middag kunnen? Chocolade melk kan een prima vervanger zijn voor koffie. Het is dan natuurlijk wel veel zoeter. Maar wie houdt er nou niet van zoet?

  • Cafeïnevrije koffie

Je hoort het al Cafeïne vrij. En dat betekend geen drugs gevend effect van de koffie. Dat is dus gezonder voor je levensstijl. En het kan net zo lekker smaken als normale koffie.

Over de auteur

Show Buttons
Hide Buttons