Uncategorized

koffietrends 2020

 

2020 is begonnen en dat betekend ook nieuwe koffietrends die zich gaan ontwikkelen of er misschien al zijn. Koffie wordt steeds meer ontwikkeld en er kan van alles me gedaan worden. wereldwijd wordt koffie steeds populairder en drinkt bijna iedereen het.

 

Koffiedrinkers zijn experts

Koffiedrinkers hebben tegenwoordig thuis ook hele koffie apparaten staan en beginnen er steeds meer verstand van te krijgen. Hoe ze zelf latte art moeten maken, wat ze er allemaal bij kunnen gooien, wat wel of niet goed is. Ook krijgen ze meer verstand van de koffiezetapparaten en wat die allemaal wel niet kunnen. Ze zijn ook zeker bereid om er tijd en geld in te steken want met een goede koffie kom je de dag zeker door.

 

Single serve steeds populairder

Hiermee worden pads en capsules bedoeld. Het ligt in iedere winkel bij de koffie. Ook meerdere merken zoals Starbucks. Het wordt steeds uitgebreider en geschikt voor bijna iedere koffiezetapparaat. Ook worden er steeds meer ijskoffies verkocht en andere koffie die je zo kan drinken.

 

Negatief voor het milieu

Toch heeft koffie drinken een negatieve invloed op het milieu. Je hebt bepaalde hoeveelheden grondstof nodig. Ook word het allemaal per stuk verkocht waardoor er meerdere plastic en aluminium verpakkingen in het afval worden gegooid.

 

Jongeren drinken meer koffie en niet alleen voor het koffie drinken

Je ziet steeds meer jongeren (15 tot 20) met koffie rondlopen bijvoorbeeld van de Starbucks. Meer en deels word er ook ijskoffie gedronken of een latte art koffie. Dat ziet er natuurlijk al heel erg leuk uit maar vinden ze het nou oprecht lekker?

 

Alles voor de gram

Je ziet namelijk dat veel jongeren meteen even een foto maken van hun koffie en zodra het er leuk genoeg uit ziet het delen op social media. Ze zullen het vast en zeker wel lekker vinden maar natuurlijk moeten ze dat ook delen. Zou dat zijn om er bij te horen of omdat ze het leuk vinden om te delen?

 

Koffiecocktails

De koffie cocktails keren weer terug! De trend verdween naar de achtergrond maar sinds kort is die trend weer terug aan het keren. Er komen steeds meer verschillende soorten koffie cocktails in de koffie zaakjes. Ze worden ook steeds lekkerder gemaakt.

Over de auteur

Show Buttons
Hide Buttons