Koffie

IJs koffie

Jaja ik weet het, het is niet de beste tijd van het jaar om ijskoffie(koude koffie) te gaan drinken maar toch kan ijskoffie heel erg lekker zijn. Zelfs met dit koude weer. So why not? Koffie kan je met veel dingen combineren waardoor het net iets extra’s heeft.

 

Verschillende soorten

Er zijn genoeg soorten ijs koffie. IJs koffie met banaan, ijs koffie met chocolade, ijs koffie met vanille-ijs, ijs koffie met drank etc. Maar wat is er dan zo lekker aan ijs koffie? Het geeft je energie, het is verfrissend en toch geeft het een net iets andere smaak aan je koffie. Als je een keer geen zin hebt in die standaard warme koffie of cappuccino tja dan kan je altijd nog kiezen voor ijs koffie. Eigenlijk is het ook heel erg simpel om te maken, de koffie die je graag wilt maar dan met ijsblokjes. Je kan helemaal zelfs beslissen wat je er van maakt en wat je er aan toevoegt.

 

Normale ijs koffie

Je kan van alle soorten koffie wel ijs koffie maken. cappuccino met ijs: ijs koffie, espresso met ijs: ijs koffie. De ijs koffie heeft vaak minder cafeïne erin zitten en bestaat voor 30% uit water. Warme koffie heeft dan wel een sterkere smaak dan ijs koffie.

 

Ijs koffie gemixt met drank

Ja dit is zeker wel lekker! Natuurlijk is het wel raar als je constant je koffie mixt met drank. Maar af en toe in de avond een ijs koffie met een lekker scheutje wiskey er in is toch wel lekker en makkelijk zelf te maken. Hier zijn een paar lekkere ijs koffies met drank er in verwerkt:

  1. Long island ijs koffie met rum, wodka, gin en tequila.
  2. Ijs koffie cocktail met rum en kaneel
  3. Whiskey ijs koffie met bruine suiker en vanille

Er zijn natuurlijk nog veel meer van deze lekkere ijs koffies en je kunt ze allemaal zelf maken!

Over de auteur

Show Buttons
Hide Buttons