Koffie

Koffie verwerkt in gerechten

Klinkt misschien niet heel erg lekker, Koffie bij een gerecht maar soms kan er een hele intense lekkere smaak uit voort komen. Maar waarom doen mensen het dan?

 

Waarom?

Koffie hoor je te drinken toch? Of kan het ook anders… koffie kan je goed in je gerechten verwerken. Maakt niet uit of het nu zoet of zout is. Koffie kan de smaken verhogen van het gene dat je bereid, karamelliseert het geen dat je aan het koken bent en zorgt er voor dat de smaakt langer wordt behouden in het gerecht. Zelfs als je geen koffie drinker bent zou je het nog lekker kunnen vinden! En over het cafeïne effect hoef je je geen zorgen te maken want tijdens het proces wordt dat afgebroken.

 

Waar bij combineren

Je kunt het op verschillende manieren gebruiken. Je kunt van de koffie een saus maken voor bij vlees of groenten. Je kan de koffie ook mee koken met het gerecht waardoor de smaakt meer naar voren komt. Avondeten, lunch of tussendoortje. Het is allemaal mogelijk.

 

Dessert

Wat dan nog het meeste voorkomt is koffie bij een dessert of in een dessert verwerkt. Koffie is heel lekker als je er iets zoet bij doet, dat geeft het meer smaak. Precies hetzelfde voor desserts maar dan omgekeerd, de koffie geeft meer smaak aan het zoete gerecht. Je hebt koffie mouse, koffie ijs, crème brulee met espresso en zo kan je het bijna overal in verwerken.

 

Drank

Je kunt koffie natuurlijk ook combineren met bepaalde soort dranken. Je kunt bijvoorbeeld een baileys iced koffie maken of een lekkere koffie met rum een chocola. Maar als het om “drank” gaat hoeft het niet altijd een alcoholische drank te zijn. Er zijn bijvoorbeeld ook koffie recepten met sinaasappel in je koffie of banaan. Dus zo zie je maar dat je koffie met best veel gerechten of  producten kan combineren.

Over de auteur

Show Buttons
Hide Buttons