Uncategorized

De voor en nadelen van koffie

Sommigen mensen drinken koffie heel de dag door, dat kan toch niet altijd goed zijn? Er zitten altijd wel na delen aan maar voor sommigen heeft het ook voordelen. Welke voordelen en nadelen dat zijn ga je zo lezen.

 

Cafeïne

Cafeïne maakt je alert, je reageert sneller op dingen en je concentratie is veel beter. Ook fijn om wakker te worden. Je kunt makkelijk overschakelen naar andere taken. Ook als je een sporter bent kan koffie in je voordeel zijn. Het zorgt er voor dat je snelheid verbeterd en je spieren raken minder snel vermoeid. Met andere woorden, het verhoogt je energie gebruik.

 

Koffie

Zoals er een eerder blogbericht is geschreven, kan koffie ook niet alleen je prestaties verbeteren maar is het ook goed voor haaruitval. Koffie is trouwens ook heel handig bij het afslanken. Het beschermd namelijk tegen diabetes, dit is niet alleen bij koffie met cafeïne maar ook koffie zonder cafeïne. Het klinkt misschien raar maar koffie vergoot je geheugen, het zorgt er voor dat je dingen beter opslaat. Bepaalde herinneringen blijven namelijk beter hangen als je koffie drinkt.

 

Negatieve effecten

Ze zeggen wel vaker dat zwangere vrouwen niet al te veel koffie moeten drinken. Dat komt omdat als je als zwangere vrouw  koffie drink het bij het kindje terecht kan komen en de cafeïne is niet heel erg gezond voor een ongeboren kindje. Verder kan de kans groot zijn dat de cafeïne in de moedermelk terecht komt waardoor dat ook nadelen kan hebben voor het kindje. Je kan van cafeïne gespannen raken en je kan er slapenloosheid van krijgen aangezien je zoveel cafeïne binnen krijgt waardoor je energie level de hele tijd hoog blijft. Koffie kan ook verslavend gevoelig zijn dus drink er niet teveel van!

 

Conclusie

De conclusie is dat koffie over het algemeen niet heel erg slecht is voor je gezondheid, als je het maar met mate drinkt. Teveel koffie kan namelijk wel voor nadelen zorgen en kunnen er zelfs afkickverschijnselen ontstaan als er een dag geen koffie gedronken kan worden. Het ligt vaak ook aan de situatie van je gezondheid. Dus pak lekker paar bakkies koffie, het kan niet veel kwaad.

Over de auteur

Show Buttons
Hide Buttons