Koffie

Koffiepauze

Koffiepauze

Tegenwoordig heeft iedereen het druk, maar een koffiepauze tussendoor kan op de een of ander manier wel altijd. De vaak voorkomendste redenen voor koffiepauzes vind je hieronder.

De meeste van ons lusten s’ochtends wel een kopje koffie, gewoon om de dag mee te beginnen. Later op de middag volgt meestal de 2e kopje koffie. Koffiepauzes is nou eenmaal een ding waar wij niet echt onderuit kunnen. En dat terecht. Koffie is meer dan een blij-maker alleen.

Koffie als power boost

Het is bewezen  worden dat koffie drinken een positief invloed op je zenuwstelsel hebben. Cappuccino, Espresso, Café Latte en Co.  verzorgen onze lichaam met energie en bevorderen onze cognitieve vaardigheden. Daarnaast heeft koffie een positieve invloed op onze geheugen. Bovendien maakt koffie drinken gelukkig.

Koffie drinken goed voor het lichaam

Koffiebonen zijn  afkomstig van zaden uit rode bessen. Rode bessen bevat antioxidantia. Deze stof beschermt ons lichaam tegen  schadelijke invloeden.

Koffie goed voor de team spirit

Koffie heeft invloed op je stemming, je begint makkelijker te praten. Bevind jij je vaak in de buurt van een koffieapparaat? Dan praat je vaak met de ene of andere collega en schept dat een bepaalde band met je collega’s

Koffie drinken brengt je in chill-modus

Een vervelende e-mail van klanten? 10 gemiste oproepen van klanten? 10 +/- ongelezen berichten in je postvak? Wetenschappers hebben ontdekt dat koffie het gevoel van stress en moeheid doen verminderen. Alleen de geur van koffie al kan ervoor zorgen dat jij je gaat ontspannen.

Koffie-feeling

Wetenschappers hebben aangetoond dat koffie niet alleen als blij-maker kan worden gezien, maar eerder als een middel dat je helpt leven te genieten.

koffiepauze

 

Over de auteur

Show Buttons
Hide Buttons