Ontkalkingsmiddelen

Nescafé Dolce Gusto koffiemachines

Nescafé Dolce Gusto koffiemachines

Nescafé Dolce Gusto koffiemachines. Alle koffiemachines van het merk ‘Nescafé Dolce Gusto’ zijn sterk gevoelig voor verkalking. De kalk vorming kan schade veroorzaken aan de koffieapparaat. Om de levensduur van koffiemachines te waarborgen dient deze om de zoveel tijd ontkalkt te worden.

Het is mij opgevallen dat Dolce Gusto koffie capsules heel makkelijk te onderhouden zijn. Ik heb er eentje thuis en die heeft heel weinig onderhoud nodig. Tot op heden heb ik het apparaat nog nooit hoeven te ontkalken. In de gebruiksaanwijzing lees je dat dit apparaat na 1600 koffie kopjes ontkalkt dient te worden.

Nescafé Dolce Gusto koffiemachines

Hoe ontkalk ik koffieapparaten van het merk Dolce Gusto?

Ik wil de instructies niet onnodig lang maken, dus hou ik het lekker kort en krachtig. Lees de instructies op de verpakking 😉
Bij het ontkalken geldt de volgende vuistregel: vaak spoeling kan geen kwaad.

But first things first:

  1. Vul 0,5 liter ontkalkingsmiddel in het waterreservoir
  2. Controleer of er geen koffie capsule in de machine zit
  3. Houd de aan(Power)-knop vijf seconden in (Ontkalkingsmodus)
  4. Plaats een bakje onder de tuit
  5. Laat het water ongeveer 45 seconden doorlopen
  6. 5 minuten wachten
  7. Vul het waterreservoir met vers water (1 liter) en laat het doorlopen
  8. Watertank/waterreservoir grondig spoelen
  9. Koffieapparaat + ontkalkingsmodus uitzetten

Het kan wel eens gebeuren dat je de hele ontkalkingsproces opnieuw moet herhalen. Vooral wanneer je het apparaat lang gebruik hebt zonder het te hebben schoongemaakt. Trouwens je kunt gewoon hetzelfde ontkalkingsmiddel gebruiken als daarvoor (dat scheelt weer centen). Dus je hoeft niet meer ontkalkingsmiddel in te doen of alweer gebruik maken van een tweede fles Koffiepiraat reinigingsmiddel.

 

Wanneer je deze instructies gaat volgen, kan ik je garanderen dat je koffieapparaat weer super lekkere koffie gaat maken!:)

 

Over de auteur

Show Buttons
Hide Buttons