Uncategorized

Koffiezetapparaat kapot? Wat nu?!

Stel je wordt in de ochtend wakker, je wil even een lekker bakkie koffie drinken dus je zet het koffiezetapparaat aan. In een keer doet hij het niet meer, ja dat is balen natuurlijk. Maar hoe zorg je ervoor dat je toch een lekker bakkie koffie kan drinken voordat je naar werk, school etc. gaat?

Onderweg

Je kan onderweg langs de winkel gaan voor een koffie van de winkel. Of ga langs een koffiezaakje als die een in de buurt is. Maar dan is de kans groot dat je te laat gaat komen. Op werk zelf kan het altijd nog maar die koffie is natuurlijk niet zo lekker als thuis.

 Alternatieven

Zeef: Het is makkelijke optie om koffie te zetten met warm water, een maatbeker en een zeef.

Doe wat water in een waterkoker of pannetje zodat het water warm is en je geen lauwe koffie krijgt. Gooi vervolgens de hoeveelheid koffie die je wil in een maatbeker, schenk het hete water er bij. Laat het dan even intrekken en giet het daarna door de zeef in je kopje. En daar heb je je zelfgemaakte koffie.

Koffiefilter: een koffie filter heb je altijd wel in huis als koffieliefhebber.

Gooi de hoeveelheid koffie in de koffiefilter en knoop het dicht met een touwtje, elastiekje. Leg het zakje in een kopje en giet er heet water bij, laat het even intrekken en je hebt binnen no time een kopje koffie.

Oploskoffie: het is misschien iets minder lekker maar als je het dan toch in huis hebt, waarom ook niet?

Gooi heel gemakkelijk het zakje oploskoffie in een kopje, laat wat water koken in een waterkoker of een pannetje. Na 1 minuutje giet je het water in je kopje en daar staat je in 3 min gemaakte koffie.

Geen zorgen dat je je ochtend koffie niet hebt gehad! En je kan er weer heel de dag tegenaan!

Over de auteur

Show Buttons
Hide Buttons