Koffie

Hoe wordt cafeïne vrije koffie gemaakt?

Er zijn best veel mensen die het liefst geen cafeïne in hun koffie willen omdat het slecht voor je gezondheid is of andere redenen. Dus is er ooit iemand met een oplossing gekomen voor die mensen, cafeïnevrije koffie. Maar de vraag is hoe wordt cafeïnevrije koffie gemaakt? Zit er ook werkelijk waar helemaal geen cafeïne in?

 

Wat is cafeïne en wat doet het met je lichaam?

Cafeïne is een stofje dat het meest verwerkt zit in koffie maar ook in kleine hoeveelheden in thee. Ook zit het in meerdere frisdranken zoals cola of energiedrink. Cafeïne verbeterd je concentratie en zorgt ervoor dat je vermoeidheid verminderd. Je krijgt er dus meer energie door. Te veel cafeïne kan gevolgen hebben zoals slaap problemen. Dus drink koffie met mate!

 

Cafeïnevrije koffie

In koffie zit cafeïne maar hoe krijgen ze het voor elkaar om dat eruit te halen? In de koffiebonen zit cafeïne, voordat ze de bonen gaan roosteren worden de bonen geweekt. Om er voor te zorgen dat de cafeïne eruit wordt gehaald weken ze de koffiebonen in water met koolzuur. Ook al zorgt dat ervoor dat de cafeïne eruit is, haalt het koolzuur ook de intense koffiesmaak eruit. Toch hebben ze een manier om de smaak erin te houden en dat doen ze door het water uiteindelijk te laten verdampen waardoor de smaak erin blijft zitten en de cafeïne eruit blijft.

 

Is het gezond?

Er is bewezen dat een paar koppen koffie(met cafeïne) helemaal niet ongezond is maar juist gezond kan zijn. Het verschilt natuurlijk per persoon. De meeste mensen drinken cafeïnevrije koffie voor hun gezondheid maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Koffie zorgt er juist voor dat je minder kans hebt op een hartziekte. Dus koffie of cafeïnevrije koffie zijn gewoon gezond! Maar natuurlijk moet je altijd nog drinken wat je zelf het lekkerst vindt.

Over de auteur

Show Buttons
Hide Buttons