Koffie

Liever ijskoffie met dit warme weer?

Met dit warme weer zit je toch niet te wachten op een gloed hete koffie. Ijs is ook wel lekker maar misschien iets te zoet. Dan is er een ander alternatief en dat is ijskoffie! Ijskoffie kan je ook heel gemakkelijk zelf maken.

 

Verschillende soorten ijskoffie

Ijskoffie kan je in veel verschillende soorten en maten maken/kopen. Je kan er veel smaken in verwerken zoals zoet en bitter. Alles is heel makkelijk te combineren en vaak ook heel erg lekker. Veel mensen zijn weg van de ice cappuccino, het is gewoon heel simpel een cappuccino maar dan met ijsblokjes erin. Er zijn natuurlijk ook veel meer ijskoffie ’s zoals een ijskoffie smoothie, ijskoffie met chocola en noem het maar op.

 

Zelf maken

Als je toevallig genoeg tijd hebt en toch in de buurt bent van de winkel kan je ook zelf een ijskoffie maken en er je eigen draai aan geven zonder dat je naar een koffietentje moet. Hier zijn een paar ijskoffie ’s die je echt een keer zou moeten proberen:

  • Del barista, de Del barista is een combinatie van een koffieshot, hazelnootsiroop, gecondenseerde melk en ijsblokjes. Voor het bereiden van deze koffie heb je een blender of een shaker nodig. Je mixt eigenlijk alles door elkaar heen en daar heb je je ijskoffie al, zo makkelijk kan het zijn!
  • Honey ijskoffie, je leest het al meteen, in deze ijskoffie zit lekkere zoete honing. De honey ijskoffie is vol van smaak en de honing zorgt voor de zoetigheid. Heerlijk om te drinken met deze hete zomerdagen.
  • Bailey’s ijskoffie, om het een tikkie lekkerder te maken wordt er bij deze ijskoffie een beetje Bailey’s gegooid (is een Ierse likeur, whisky gemengd met room), vanille ijs en natuurlijk koffie. Het heeft een zachte maar zoete smaak.

Er zijn er nog veel meer die je zou kunnen maken maar die zal je zelf maar moeten ontdekken😉.

 

Koffiezaakjes met lekkere ijskoffie

Als je geen tijd hebt om het allemaal zelf te maken zijn er nog altijd koffie zaken waar je ijskoffie kan halen en die zullen het ook zeker met plezier bereiden. Er zijn toch wel een paar koffiezaakjes waar je echt de ijskoffie moet proeven. Koffiezaakjes zoals: “koffie tentje” in Breda, ze hebben 6 verschillende ijskoffie ‘s. Je kan kiezen uit diverse smaken zoals vanille, stracciatella of karamel. Ook kan er een topping gekozen worden, brownies, koekjes etc. Dan is er nog een hele bekende koffiezaak: “Inspire Coffee Company” ze hebben daar maar liefst 11 soorten ijskoffie en niet alleen hele simpele maar ook bijzondere ijskoffie ’s zoals ijskoffie met marshmallows of gember.

Over de auteur

Show Buttons
Hide Buttons