Koffie Productie

Fairtrade koffie

Koffie wordt in veel landen geproduceerd en wordt vervolgens geëxporteerd naar landen zoals Nederland, Duitsland en noem het maar op. Maar is het eigenlijk wel allemaal fairtrade (eerlijke handel)?

 

Eerlijke handel

Je hoort het vast wel vaker, kinderen of ouderen die in het buitenland koffiebonen produceren. Meestal komt het vanuit de landen: Latijns-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië. Ze krijgen er meestal niet erg veel geld voor en ze werken er 10 keer harder voor dan een normaal persoon op een werkdag zou doen. Niet veel koffiedrinkers staan er bij stil. Toch is er een oplossing voor dit probleem, koop fairtrade koffie!

 

Fairtrade koffie

Er zijn best veel koffie merken die aan fairtrade doen zodat die mensen in het buitenland ook een kans krijgen om eerlijk geld er voor terug te krijgen. De koffie smaakt hetzelfde alleen is misschien ietsjes duurder. Dat heb je toch wel over voor die mensen die zo hard werken om die lekkere koffie bonen voor ons te produceren.

 

Fairtrade koffie merken

Eigenlijk zijn er toch best wel wat koffie merken die aan faitrade doen alleen je let er meestal niet op. Net zoals bij andere producten zoals chocola, best veel mensen weten ook niet dat Tony Chocolonely fairtrade is. De merken zoals Eek koffie, Moyee coffee, Peeze, Fairtrade original vinden allemaal dat de mensen die de koffie produceren er een eerlijke prijs voor terug moeten krijgen. Natuurlijk is het ook geen ramp op gewone koffie te drinken maar weet dat de fairtrade koffie in de winkels ligt!

Over de auteur

Show Buttons
Hide Buttons