Koffie

Hoeveel koffie drinkt een Nederlander op een dag?

Je hebt het vast niet in de gaten omdat het een dagelijks iets is, maar we drinken best veel koffie op een dag. Zodra de koffie voor een paar minuutjes op is halen we gewoon weer een nieuw bakkie koffie. Hoeveel koffie is dat dan precies?

 

Koffie op 1 dag

Wij Nederlanders blijken als land de meeste koffie op 1 dag te drinken. Daar zijn wij namelijk heel erg goed in. We staan op, bakkie koffie. We zijn net op werk, bakkie koffie. Ergens iets drinken? Hmmm misschien kunnen we wel thee pakken, maar nee we gaan voor de koffie. Gemiddeld drink een persoon op een dag 2,4 koppen koffie. Per jaar drinkt een persoon gemiddeld 260 liter koffie, dat is toch wel heel erg veel!

 

Waarom?

Waarom drinken wij dan zoveel koffie? De oorzaak weet niemand echt. Koffie heeft voordelen en nadelen. Mensen raken er verslaafd aan, vinden het super lekker of gebruiken het om mee energie en focus te krijgen…. Je kunt echt overal wel aan koffie komen en daarom is het zo normaal om gewoon even een bakkie koffie te gaan halen. Maar koffie wordt ook gedronken om het feit dat je dan een warmer gevoel krijgt als je het koud hebt.

 

Is het wel gezond?

Over het algemeen hoort koffie geen impact te hebben op je lichaam als je het bij normale hoeveelheden koffie houdt. Soms kunnen er verslavingen ontstaan door te veel koffie wat dan toch wel slecht kan zijn voor je gezondheid aangezien je veel cafeïne binnen krijgt. Maar zo zijn meerdere dingen wel slecht. Dus drink gewoon lekker je bakkie koffie en geniet er van!

Over de auteur

Show Buttons
Hide Buttons