Uncategorized

Wat is het verschil tussen een cappuccino en een latte macchiato?

Ja wat is het verschil nou eigenlijk? Want je gooit er koffie in en veel melk. Het verschil is eigenlijk niet heel erg groot maar waarom heeft het dan een aparte naam  en hebben ze er niet gewoon een koffie soort van gemaakt?

 

Cappuccino

De verhoudingen zijn net iets anders dan bij een latte macciato. Een cappuccino heeft 3 delen, 1/3 deel bestaat uit espresso, 1/3 deel bestaat uit warme melk en 1/3 deel bestaat uit melkschuim. Je doet er eerst de espresso in en vervolgens de melk die opgeschuimd is. Het meeste van de tijd wordt de cappuccino afgemaakt met latte art. Zo is de cappuccino lekker om te drinken maar is het ook een klein stukje kunst in de kopje.

 

Latte macchiato

Een latte macchiato heeft in verhouding meer melk en iets minder espresso. Het wordt vaak geserveerd in een lang glas waardoor je de lagen ziet van melk en espresso. De espresso blijft mooi drijven op de warme melk waardoor je een mooie scheiding krijgt te zien.

 

Het verschil tussen de twee is dus niet heel erg groot. Ze hebben alleen wel andere hoeveelheden waardoor je het ene misschien meer proeft dan het ander. Natuurlijk worden ze anders gedronken en wordt bij een cappuccino nog iets extra’s toegevoegd, de latte art. Zo zie je maar weer dat niet alle koffie helemaal het zelfde is!

Over de auteur

Show Buttons
Hide Buttons