Koffie Koffie trends

Weleens gedacht aan een cursus koffie zetten?

cursus koffiezetten

Je zou misschien verwachten dat iedereen toch koffie kan zetten. Maar het ene koffieapparaat is de ander niet. Daarnaast is er natuurlijk een verschil tussen een kop koffie bereiden met koffiebonen of gemalen koffie. Ook hebben de vele merken en daar weer varianten van diverse eigenschappen, waardoor elk kopje oppepper weer anders smaakt. Bij Kaan Koffie in het Noord-Hollandse Dirkshorn kun je tijdens een workshop leren om een ware Barista te worden. De koffiecursussen zijn ideaal als bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of familie-aangelegenheid. Naast een uitgebreide kennismaking met het koffie branden op zich leer je het perfecte melkschuim te maken voor op je cappuccino. Ook voor thuis! Bovendien krijg je een aantrekkelijke korting voor diverse koffiezetters en accessoires. In de winkel kun je koffie proeven en staan er gezellige cadeaupakketten tentoon gesteld, waarin je niet alleen koffie maar ook bijzondere thee en chocolade zult ontdekken.

Het familiebedrijf Kaan Koffie

Sinds Jac Kaan in 1995 zijn eigen onderneming startte en daarmee een grote liefhebberij voor koffie omzette in pure professionaliteit, is het bedrijf alleen maar verder gaan groeien. Ook is Kaan Koffie intussen verhuisd naar een grotere ontwikkelingsruimte, waar gebrand en geproefd kan worden (elke laatste zondag van de maand). De import voor de hoogste kwaliteit koffiebonen komt binnen via de havens van Rotterdam en Antwerpen. De herkomst van de bonen die bij deze ambachtelijke branderij worden verwerkt is onder andere Kenia, Indonesië, Brazilië en Colombia. Een Probat koffiebrander uit het Duitse Emmerich zorgt ervoor dat er telkens een keur aan karakteristieke koffiesmaken ontstaat.

Wat is er zo leuk aan een cursus over koffie?

Allereerst leer je ontzettend veel over de herkomst van koffie. In elk land van herkomst die betrekking heeft op de koffie van Kaan is de manier van koffie drinken weer anders. Het is leuk om zoiets te weten, vooral wanneer je dit als je favoriete hete drank ziet. En dan is er nog de gezellige, ambachtelijke sfeer van Kaan Koffie. Je geniet volop van het museum-achtige tafereel met tegelijkertijd de levendigheid die er heerst; in elke ruimte gebeurt wel iets en als cursist word je overal in meegenomen. De hele familie Kaan werkt mee aan een gemoedelijke doch professionele sfeer en een ieder staat open voor welke vraag dan ook. Je moet gewoon maar eens komen proeven op een van de laatste zondagen in de maand, dan ben je beslist verkocht en misschien wel verknocht aan deze bijzondere koffiemakelaardij!

Over de auteur

Show Buttons
Hide Buttons