Koffienieuws Koffiewedstrijden

World of Coffee Dublin 2016 – Het jaarlijkse koffie evenement van Europa

World of Coffee Dublin

Nederlands succes op de Wereldkampioenschappen koffie met Lex Wenneker en Rob Kerkhoff

In deze blog praten we je graag bij over het grootste koffie evenement van Europa – World of Coffee. Afgelopen weekend (23 t/m 25 juni) was het zover, dit keer in de Ierse hoofdstad Dublin. Ook was er Nederlands succes bij de competities.

Wat is de World of Coffee?

World of Coffee is het grootste koffie evenement van Europa. Het wordt georganiseerd door de Specialty Coffee Association of Europe (SCAE). Tijdens het evenement zijn de meest innovatieve koffiefabrikanten aanwezig en vinden er tal van symposiums, seminars, workshops en competities plaats. Eigenlijk dus een vierdaagse netwerkborrel in de koffiewereld, telkens in een andere Europese stad. Afgelopen weekend reisden zo’n 10.000 bezoekers naar Dublin en in 2017 verwelkomt Boedapest de koffiewereld.

Wat was er te doen in Dublin?

Ten eerste waren er meer dan 250 exposanten aanwezig op de beurs. Ook was er een groot symposium over specialty coffee’s – iets waar we graag later meer over vertellen. Duurzame koffieproductie was een belangrijk thema op een van de forums die georganiseerd werden. Het hoogtepunt van afgelopen weekend waren echter de verschillende competities die georganiseerd werden. Zo vonden de World Barista Championships plaats, evenals de World Brewers Cup.

En hoe deden de Nederlanders het?

Waar we ontbreken op het EK, zijn we wel degelijk aanwezig bij de Wereldkampioenschappen koffie. Voor de World Barista Championships was Lex Wenneker voor ons land aanwezig. Lex is nationaal kampioen en haalde in Dublin ook knap de finale. In de eerste ronde was er pech met een lekkende groep en Nederland eindigde als twaalfde van 61 in de eerste ronde. Dat betekende een halve finale plaats (waar twaalf teams aan meedoen). Hierin eindigde Wenneker als vijfde, waarna een finaleplaats een feit was. Uiteindelijk werd Lex Wenneker zesde en dit is na de derde plek van Liesbeth Sleijster in 2008 het beste resultaat van een Nederlandse barista ooit.

Lex Wenneker World of Coffee
Lex Wenneker in actie op de World Barista Championships (bron – Baristamagazine.com)

Rob Kerkhoff werd achtste bij de World Brewers Cup. Al met al geen slechte prestaties voor de Nederlanders dus!

Rob Kerkhoff World of Coffee
Rob Kerkhoff in actie op de World Brewers Championships (bron – sprudgelive.com)

Over de auteur

Show Buttons
Hide Buttons